Đoković na udaru Španaca zbog kršenja mera

Prvi trening Novaka Đokovića na terenu u Marbelji od početka pandemije korona virusa napravio je veliku polemiku u Španiji.

Novak Đoković
Foto: Screenshot/Youtube – Australian Open TV

Đoković se iz SAD premestio u Španiju na početku cele situacije sa virusom Covid-19 gde je do nedavno bio u potpunoj izolaciji, piše Blic sport.

Međutim, iz nje je izašao i u ponedeljak odradio prvi trening na šljaci, što su ispratili i lokalni paparaci. Sporna stvar je što je tako nešto u Španiji zabranjeno do 11. maja, na šta je na sav glas podsetio španski list “As”.

– U teoriji, sportski tereni se ne mogu otvoriti do prve faze popuštanja mera, a treninzi moraju biti individualni. Zapravo, Španska teniska federacija je u svom saopštenju jasno stavila do znanja da niko, ni savezni, ni profesionalni teniseri, ne mogu da treniraju na terenima. Tako da nema dileme da li bi Đoković, koji nije španski rezident, trebalo da se drži ovih propisa, kojih bi svaki privatni klub trebalo da se drži, piše “As”.

Na Instagramu je prvi reket sveta podelio video snimak treninga na kom sparinguje sa teniserom Karlosom Gomezom Ererom, zbog čega Španci ukazuju na kršenje mera srpskog igrača koji je to mogao da radi sa imaginarnim rivalom, odnosno robotom u vidu izbacivača loptica.

Španci pišu i da Novak sigurno ima dozvolu kluba da trenira na privatnom terenu, ali da to ne bi smeo da čini s obzirom na krovne odluke.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *