Luka Jović i “rosoneri” – dešava se!

Milan i Luka Jović, priča je ozbiljnija nego što je delovalo u prvi mah. Kalčo Merkato je izneo interesantne detalje i kaže da je Luka Jović zainteresovan za prelazak u Milano, kao i da su još u januaru Zvonimir Boban i Paolo Maldini imali više od jednog kontakta sa Madriđanima, kako bi pokušali da pronađu konačan dogovor, piše Mocart sport.

Luka Jović
Foto: Screenshot: Youtube/Real Madrid

Ipak, ključno je bilo to što se usprotivio Florentino Perez, koji je samo šest meseci ranije u dovođenje srpskog igrača uložio 60.000.000 evra. Mladi golgeter je imao ogromnih problema sa aklimatizacijom i navodno nije deo planova Zinedina Zidana za narednu sezonu, što svakako uvećava Milanove mogućnosti.

“Rosoneri” imaju nekoliko aduta. Jedan je Ante Rebić, kao igrač koji je sa Jovićem blistao zajedno u Ajntrahtu, gde su postigli 55 golova i ostvarili 15 asistencija tokom dve sezone, pa se u Milnu nadaju da bi tako nešto moglo da se ponovi i na San Siru.

Onaj znatno jači adut mogao bi da bude poznati menadžer Fali Ramadani, sa kojim u Milanu imaju odlične odnose, a u pitanju je čovek koji upravlja Jovićevim i Rebićevim karijerama. Ipak, čitav posao neće biti nimalo lagan, s obzirom da je Florentino Perez postavio posebne uslove i bio bi spreman na eventalan transfer samo ukoliko bi u njega bila stavljena povratna klauzula, pomoću koje bi mogao da vrati Jovića za određenu sumu novca ukoliko bi procvetao u novom klubu. Pitanje je da li bi za to bili spremni i u Milanu. Druga komplikacija je Jovićeva godišnja zarada od 5.000.000 evra neto, mada se smatra da to i nije nedostižan cilj za “rosonere”. Tu bi važan deo posla mogao da odradi upravo Ramadani i početne pregovore učini znatno lakšim.

Milan je u ovom trenutku u prilično nejasnoj situaciji kada je u pitanju budućnost Zlatana Ibrahimovića, koji još uvek nije doneo odluku da li će i naredne sezone igrati na San Siru. Ipak, klub kao što je Milan sebi ne sme da dozvoli da ne pripremljen dočeka konačnu vest od legendarnog Šveđanina.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *